CKV

Cultuur- en kunstvaardigheden

In ons kunst- en cultuuronderwijs laten we de opdrachten aansluiten bij jullie eigen belevingswereld. Leerlingen maken kennis met allerlei kunstdisciplines. De resultaten delen we graag met elkaar. Beeldende opdrachten worden tentoongesteld, dans- en muziekvoorstellingen zijn te zien op de cultuuravond. Op Broekland zal je ervaren waarvoor je kunst en cultuur nodig hebt in je dagelijks leven. Elkaars werk respecteren en accepteren is daarbij belangrijk!

Inhoud

Doelen

In het derde leerjaar bieden wij verschillende workshops aan. Je kunt dan een keer kennis maken met of proeven aan verschillende kunstdisciplines. 

Striptekenen

De naam spreekt al voor zich. In deze workshop leer je striptekenen. Tijdens deze workshop kun je je van meest creatieve kant laten zien.

Bandplay

Speel jij een muziekinstrument? Dan krijg je tijdens deze workshop de mogelijkheid om samen met medeleerlingen muziek te maken. Wie weet ontstaat hieruit nog wel een heuse band.

Toneelvoorstelling "Wat heb je nou aan kunst?"

Wat heb je nou aan kunst? Dat is de vraag die centraal staat in deze voorstelling. In de 4e klas worden leerlingen geconfronteerd met kunst bij het vak CKV. Voor de ene leerling bevrijdt het, de andere leerling reageert onverschillig. Signatuur Onbekend gaat de uitdaging aan om te laten zien dat je veel meer kunst tegenkomt dan je denkt. In de interactieve voorstelling wordt het nut en de nutteloosheid van kunst bespreekbaar gemaakt.