Zoek

Projecten

Vakoverstijgende projecten

In de onderbouw krijgen de leerlingen als aanvulling op de reguliere lessen projecten aangeboden waarbij verschillende vakken samenwerken rond een bepaald thema.

Kunst en Cultuur

Brugklas 1 heeft in het rooster Kunst en Cultuur uren. Ze worden hier ingedeeld in kleine groepen en bij leerlingen van andere klassen. Zo leren de leerlingen in een veilige omgeving om met andere leerlingen samen te werken.
Leerlingen hebben eerste een kennismakingperiode met de verschillende kunstdisciplines, gevolgd door een verdiepingsperiode. In de verdiepingsperiode gaan ze 10 weken aan de slag met de discipline waar ze zelf voor gekozen hebben. Aansluitend is er een afsluitingsavond waar elke leerling zijn/haar talenten laten zien.

Inhoud

Dans

Ricardo Hernandez verzorgt tijdens de Kunst en Cultuur uren de dansworkshop. Hij legt de leerlingen uit over de hiphop scene. Samen met de discipline muziek wordt er gewerkt aan een spetterend optreden.

Kruiden

Enkele jaren bieden we al de workshop kruiden aan. Leerlingen gaan met kruiden aan de slag en maken hier thee, olie of een zalfje mee. Dit allemaal onder de deskundige leiding van Kitina Bless.

Schilderen

Een geheel nieuwe workshop waarbij de leerlingen een eigen schilderij maken. Deze schilderijen zullen te bewonderen zijn in het Broeklandmuseum. De kunstenares die de leerlingen begeleidt is Anya Wetzels

Muziek

Lenno van Galen is een enthousiaste workshopgever die de leerlingen mee neemt in de wereld van muziek. Samen maken de leerlingen muziek en zullen de dansers er een dans bij leren.

Drama

Louie Hamers geeft de workshop drama. Hij is een deskundige dramadocent en leert de leerlingen zich te verplaatsen in gevoelens van andere.

Film

De workshop film wordt verzorgd door Davy Bielen. Met een groep enthousiaste leerlingen wordt er aan een film gewerkt die aansluit bij het jaarlijkse thema van het project Museum in school.

Projecten CKV

Kunstevent ParkstadLab

ParkstadLab heeft een tweede kunstevent georganiseerd in samenwerking met Carbon6. Deze workshop wordt aangeboden aan leerlingen die de ambitie hebben om met Beeldende Kunst verder te gaan. Ze kunnen tijdens dit event excelleren in datgene waar ze goed in zijn. 

Klik hier om het fotoalbum van het Art Event 2 te bekijken.

Iterson koeltorens​

In samenwerking met het vak wiskunde hebben onze leerlingen het kunstwerk Koeltoren nagemaakt.

Het koeltorenproject, naar een idee van Henk Vos en ontwerp van Maurer United Arcitects, is tijdens het “Jaar van de Mijnen” in Hoensbroek gerealiseerd. De kleuren van de koeltorens verwijzen naar de belangrijkste herkomstlanden van de oud-mijnwerkers.

Dans

Leerlingen hebben een dansworkshop gekregen van de breakdance groep The Rugged. ‘s Avonds zijn de leerlingen ook naar de voorstelling Between Us van The Ruggeds in het theater gaan kijken.

Buste

Leerlingen hebben de opdracht gekregen om bustes te beschilderen voor de damesmodezaak Divine gevestigd in het winkelcentrum van Hoensbroek.

Dit is een jaarlijks terugkerende project in samenwerking met Hartje Hoensbroek. De bustes die niet in de dameszaak komen te staan, zijn te zien in een leegstaand winkelpand in het centrum van Hoensbroek.