Projecten

Vakoverstijgende projecten

In de onderbouw krijgen de leerlingen als aanvulling op de reguliere lessen projecten aangeboden waarbij verschillende vakken samenwerken rond een bepaald thema.

Kunst en Cultuur

Brugklas 1 heeft in het rooster Kunst en Cultuur uren. Ze worden hier ingedeeld in kleine groepen en bij leerlingen van andere klassen. Zo leren de leerlingen in een veilige omgeving om met andere leerlingen samen te werken.

Inhoud

Dans

Ricardo Hernandez verzorgt tijdens de Kunst en Cultuur uren de dansworkshop. Elke leerling zal deze workshop volgen en met de discipline dans tijdens leerjaar 1 in aanraking komen.

Boetseren

Samen met mevr. van Kessel gaan de leerlingen aan de slag met het materiaal klei. Ze maken van de klei mooie schaaltjes. Wanneer de klei gebakken is, worden de schaaltjes afgewerkt met glazuur.

Leer

Sem Dylan laat de leerlingen met stanleymessen, hamers en holpijpen het materiaal leer bewerken tot  een mooi tasje, beurs of etui. 

Film

De workshop film wordt verzorgd door Davy Bielen. Op de foto is een leerling te zien in de rol van een docent. Ze doet alsof ze naar huis belt, omdat ze zich zorgen maakt over een leerling die niet aanwezig is in de les. Als alle opnames gemaakt zijn, monteert Davy de film in elkaar en krijgen de leerlingen hun eigen film te zien. Kilk op de links hieronder voor een paar voorbeelden.

Deejay

Een favoriete workshop is de workshop deejay onder begeleiding van Bob Mazgon. Leerlingen werken met een mengpaneel en kunnen hiermee zelf hun muziek samenstellen. Een leuke workshop om met het werk van een deejay een aanraking te komen.

Kruidenkunde

Een geheel nieuwe workshop is de workshop kruidenkunde. Leerlingen gaan met kruiden aan de slag en maken hier thee, olie, hoestsiroop of een zalfje mee. Dit allemaal onder de deskundige leiding van Serna Widdershoven.

Drama

Floor Jansen geeft de workshop drama. Ze is een deskundige dramadocent en leert de leerling, zich te verplaatsen in gevoelens van anderen.

Projecten CKV

Kunstevent ParkstadLab

ParkstadLab heeft een tweede kunstevent georganiseerd in samenwerking met Carbon6. Deze workshop wordt aangeboden aan leerlingen die de ambitie hebben om met Beeldende Kunst verder te gaan. Ze kunnen tijdens dit event excelleren in datgene waar ze goed in zijn. 

Klik hier om het fotoalbum van het Art Event 2 te bekijken.

Iterson koeltorens​

In samenwerking met het vak wiskunde hebben onze leerlingen het kunstwerk Koeltoren nagemaakt.

Het koeltorenproject, naar een idee van Henk Vos en ontwerp van Maurer United Arcitects, is tijdens het “Jaar van de Mijnen” in Hoensbroek gerealiseerd. De kleuren van de koeltorens verwijzen naar de belangrijkste herkomstlanden van de oud-mijnwerkers.

Dans

Leerlingen hebben een dansworkshop gekregen van de breakdance groep The Rugged. ‘s Avonds zijn de leerlingen ook naar de voorstelling Between Us van The Ruggeds in het theater gaan kijken.

Buste

Leerlingen hebben de opdracht gekregen om bustes te beschilderen voor de damesmodezaak Divine gevestigd in het winkelcentrum van Hoensbroek.

Dit is een jaarlijks terugkerende project in samenwerking met Hartje Hoensbroek. De bustes die niet in de dameszaak komen te staan, zijn te zien in een leegstaand winkelpand in het centrum van Hoensbroek.