Zoeken

Kansrijk en eigentijds onderwijs

Kwalitatief goed onderwijs staat op Broekland hoog in het vaandel.

Maar we bieden iets extra. Ons onderwijs biedt kansen waarbij leerlingen hun kwaliteiten verder kunnen ontdekken en ontwikkelen. Zo is er een opstroomklas, waarbij leerlingen met havo-potentie, in een kleinschalige setting, voorbereidt kunnen worden op de bovenbouw van de havo. Kansrijk onderwijs geeft ook de mogelijkheid om vakoverstijgend en praktisch te werken. Pak je kans op Broekland betekent maatwerk en oog voor elke leerling.
Daarnaast is het onderwijs van nu en maken we gebruik van moderne technieken zoals een 3D-printer, robotica en andere ICT-toepassingen die passen bij de huidige tijd.

Ook dagen we leerlingen uit om vakoverstijgend te werken.

Binnen het nieuwe vak ‘challenges’ gebruiken leerlingen de kennis uit meerdere vakken om tot een eindwerkstuk te komen. Binnen deze lessen leren leerlingen in de onderbouw ook samenwerken, plannen en overleggen. Vaardigheden die op onze school, maar zeker op de vervolgopleiding van aanzienlijk belang zijn.
Kortom, kansrijk en eigentijds onderwijs biedt de leerlingen van het Broeklandcollege de kans om hun kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen en stelt hen in staat om een zekere en stevige overstap te maken naar het vervolgonderwijs.