Zoek

Missie & visie

Missie: Pak je kans op Broekland

Broekland wil een kleinschalige school zijn waar, op basis van een goede intakeprocedure, de leerling op de juiste plaats terechtkomt. De leerling moet zich thuis voelen in een veilig schoolklimaat, waar hij/zij zich volledig kan ontplooien. Het doel is deze mavo-leerling in de nieuwe, uitdagende en moderne leeromgeving onderwijs en zorg passend aan te bieden. Het uiteindelijke doel is de opleiding met een mavo-diploma af te sluiten.

Door middel van onze visie op onderwijs geven we onszelf de opdracht om de missie te voltooien.

Inhoud

De leeromgeving moet steeds zo ingericht zijn, dat vele vormen van didactisch werken mogelijk zijn met gebruikmaking van de aanwezige moderne multimediale toepassingsmogelijkheden. Er moet een veilig schoolklimaat heersen waarin leerlingen tot voor hen optimale mogelijkheden kunnen presteren. Het personeel stelt zich de opdracht om alles uit de leerling te halen en de leerling de ruimte te bieden en de aandacht te geven voor optimale prestaties. De school is de maatschappij in een notendop en wij leiden op voor participatie in deze snel veranderende maatschappij. Het moet veilig zijn om problemen te bespreken met specialisten en personeelsleden in de school.

Leerlingen en ouders moeten het gevoel hebben zich thuis te voelen op school. Het schoolklimaat is ingericht op communicatie en transparantie, waarbij personeel, leerlingen en ouders samen de school vormen, medeverantwoordelijk zijn en bijdragen aan een veilige en succesvolle schoolcarrière.

Broekland en de maatschappij

Broekland betrekt de maatschappij zoveel mogelijk in het onderwijs. Door de vakken met de omgeving te verbinden, de multiculturele samenleving te leren kennen en te oriënteren op bedrijven en vervolgopleidingen om ons heen. Ook ICT is in de maatschappij niet meer weg te denken. Vandaar dat ICT een belangrijke rol speelt binnen de lessen.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat alle leerlingen kennis maken met kunst en cultuur. We dagen je graag uit! Zo volgt iedereen lessen drama, dans, handvaardigheid en leert iedereen een muziekinstrument te bespelen.

Visie Broeklandcollege​

Met jouw diploma ben je goed voorbereid op een vervolgopleiding en je kunt de vaardigheden die je hebt meegekregen gebruiken voor jouw plaats in de maatschappij.

Kernwaarden

  • Goede leerlingbegeleiding
  • Kleinschaligheid
  • Persoonlijke aandacht
  • Gedegen onderwijs in de context van de maatschappij
  • ICT-onderwijs passend bij deze tijd
  • Prima doorstroom en een hoog slagingspercentage
  • Aandacht voor kunst- en cultuur

Heb je nog vragen? Of wil je ergens extra informatie over? Neem dan contact met ons op!