Profielen

Economie

Binnen het vak D&P (dienstverlening en producten) wordt door de leerling gewerkt binnen een aantal profielen, waaronder ook Economie. Binnen D&P wordt aan opdrachten gewerkt die ook in het bedrijfsleven voor kunnen komen. Zo moeten leerlingen bijvoorbeeld facturen opstellen, bestellijsten maken en financiële gegevens in grafiekvorm presenteren. Op deze manier krijgt de leerling inzicht in wat er nodig is in het bedrijfsleven, en krijgen ze bovendien de vaardigheden aangeleerd om deze opdrachten uit te kunnen voeren. Bovendien krijgt de leerling inzicht in een groot aantal verschillende banen, zodat hij/zij kan gaan nadenken over welke baan geschikt lijkt. Ben jij goed met cijfers en ben je geïnteresseerd in de economie en zijn zakelijke aspecten? Dan is dit profiel misschien we iets voor jou!

Inhoud

Techniek

Techniek is een profiel waarbij je met nieuwe technologieën te maken krijgt. Je leert alles over producten en processen waardoor je niet alleen een product kunt maken maar ook verbeteren of vernieuwen. De richting techniek is heel veelzijdig waardoor er veel keuzemogelijkheden zijn denk hierbij niet alleen aan handen uit de mouwen maar o.a. ook aan het maken van een ontwerp met een computer, werken in een laboratorium of het oplossen van storingen. Ben jij nieuwsgierig en wil je graag met de meest nieuwe technologieën bezig zijn? Dan is dit profiel misschien wel iets voor jou!

Zorg en Welzijn:

Bekwame leraren zijn de spil van goed onderwijs. OaZorg en welzijn is het profiel waarin je wordt klaargestoomd voor een toekomst in de gezondheidszorg. Het profiel biedt ook mogelijkheden om je te verdiepen in oa het beroep van sport- en bewegingsleider en pedagogisch medewerker. Ben jij iemand die altijd voor anderen klaarstaat, graag met mensen werkt, heb je geduld en kun je goed luisteren? Dan is dit profiel misschien wel iets voor jou! nder de de vlag van het samenwerkingsverband Academische Opleidingsschool Limburg (AOSL) worden leraren opgeleid en geprofessionaliseerd. Broekland is een AOSL-school. Elke AOSL-school heeft een expliciete infrastructuur om zowel het (leren) onderwijzen én het (leren) onderzoeken van leraren (in opleiding) te begeleiden. De ambitie van de AOSL is om via de opleiding en professionalisering van leraren een bijdrage te leveren aan voortgezet onderwijs waarin alle leerlingen zich optimaal kunnen ontplooien. Daarbij horen (toekomstige) leraren die, passend bij hun steeds weer veranderende werkzaamheden, in staat zijn zich blijvend te professionaliseren. Dit betekent dat de leraren (in opleiding) hun eigen praktijk voortdurend onderzoeken en verbeteren en zo een bijdrage leveren aan schoolontwikkeling.